top of page

HELPDESK
Download hier de PE-online guide

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MIJN PE-ONLINE PORTFOLIO EN MIJN SUBPORTFOLIO?

Kwaliteitsbevordering = PE-online hoofdportfolio

BBK = PE-online subportfolio

Alle activiteiten in het kader van kwaliteitsbevordering en accreditatie staan in uw PE-online hoofdportfolio. Zie www.pqk.be voor meer info over kwaliteitsbevordering.

Alle activiteiten in het kader van het behoud van uw BBK worden geregistreerd in uw subportfolio. Disclaimer: het PE-online subportfolio is een registratiemiddel. De uiteindelijke beslissing of de activiteiten die erin staan al dan niet voldoen aan de vereisten van de BBK ligt bij de Erkenningscommissie.

We vatten voor u de belangrijkste verschillen samen in een handig overzicht

HOE MAAK IK EEN SUBPORTFOLIO AAN?

In uw hoofdportfolio PE-online, klikt u in het menu op "Subportfolio's". Kies de Bijzondere Beroepsbekwaming waarvoor u een subportfolio wenst te creëren en klik vervolgens op "Aanmaken". Zorg er voor dat u uw erkenning van uw BBK op uw pc beschikbaar hebt. U dient deze immers te uploaden bij het aanmaken van een subportfolio. 

! Zonder erkenning wordt het subportfolio binnen 1 maand automatisch verwijderd door PE-online.

Voor een stap-voor-stap begeleiding, raadpleegt u de PE-online guide.

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANMAKEN VAN EEN SUBPORTFOLIO?

1. U moet  een (gratis) PE-online hoofdportfolio (kwaliteitsbevordering) hebben om een subportfolio (voor de registratie van activiteiten in het kader van een BBK) te kunnen aanmaken. 

2. U moet over een erkenning voor die BBK beschikken. U dient die erkenning te uploaden bij het aanmaken van een subportfolio.

WAT KOST HET AANMAKEN VAN EEN SUBPORTFOLIO?

Het subportfolio wordt u gratis aangeborden door Pro-Q-Kine (net zoals uw hoofdportfolio voor kwaliteitsbevordering). 

HOE VOEG IK ACTIVITEITEN TOE IN MIJN SUBPORTFOLIO?

Er zijn 3 mogelijkheden waarmee activiteiten in uw subportfolio komen te staan: 

  • U kan een activiteit (+ deelnamebewijs) zelf uploaden in uw subportfolio. 

  • De opleider kan zijn activiteit laten registreren voor een BBK. Activiteiten met registratie voor uw BBK, zullen automatisch in uw subportfolio verschijnen. U hoeft hiervoor dan ook niets meer te doen (= geen papieren bijhouden, geen vragenlijsten invullen, …). Indien u oordeelt dat deze activiteit toch niet binnen uw BBK valt, kan u deze terug verwijderen uit uw subportfolio.

  • Geaccrediteerde activiteiten uit uw hoofdportfolio, waarvan u vindt dat ze ook binnen uw BBK vallen, kan u kopiëren naar uw subportfolio. 

Disclaimer: het PE-online subportfolio is een registratiemiddel. De uiteindelijke beslissing of de activiteiten die erin staan al dan niet voldoen aan de vereisten van de BBK ligt bij de Erkenningscommissie. 

Zie de PE-online guide.

HOE DEEL IK EEN OVERZICHT VAN MIJN SUBPORTFOLIO MET DE ERKENNINGSCOMMISSIE?

U kan éénmalig en beperkt in tijd toegang verlenen tot een overzicht van uw subportfolio via de knop "Mijn gegevens". Zie de PE-online guide.

WIE CONTACTEER IK BIJ VRAGEN OVER MIJN SUBPORTFOLIO?

Alle praktische vragen, zoals "Hoe voeg ik een activiteit toe?" - "Waar zie ik een overzicht van mijn activiteiten?" - "Via welk weg wissel ik nu weer tussen hoofd- en subportfolio?", stelt u aan Pro-Q-Kine. Alle andere, niet-praktische vragen richt u aan uw beroepsvereniging en/ of de Erkenningscommissie. 

WAAROM KRIJG IK PUNTEN VOOR EEN PEER REVIEW IN MIJN SUBPORTFOLIO?

In uw subportfolio registreert u alle activiteiten bij in het kader van uw Bijzondere Beroepsbekwaamheid. Al die verschillende activiteiten leveren "punten" op.

 

In uw hoofdportfolio is dat niet het geval. Daar wordt een onderscheid gemaakt in al die activiteiten, naargelang het kwaliteitscriterium waartoe ze behoren. Zo leveren bijscholingen navormingseenheden (NE - "punten") op en zo is een "peer review" een criterium op zich. 

WAAR ZIE IK HOEVEEL PUNTEN IK KRIJG VOOR MIJN ACTIVITEIT?

Algemeen:

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten die punten opleveren in het kader van uw BBK, raadpleegt u het Ministerieel Besluit dd. 22 april 2014. Om het iets overzichtelijker te maken, goten we dit MB voor u in een tabel. Klik hier om deze samenvatting te raadplegen. 

Let wel: u kan zich nooit beroepen op deze samenvatting in geval van geschillen. Wij benadrukken: alle nodige info i.v.m. uw BBK vindt u terug in het MB. 

Specifieke activiteit:

Indien u graag wil weten hoeveel punten er gekoppeld zijn aan een bepaalde, geaccrediteerde activiteit, raadpleegt u de PE-online kalender. Daar ziet u hoeveel punten er zijn toegekend voor de BBK's, en hoeveel navormingseenheden (NE) er zijn toegekend voor kwaliteitsbevordering. 

WAT GEBEURT ER WANNEER MIJN 5-JAAR DURENDE PERIODE AFLOOPT? 

U wordt uitgenodigd door de Erkenningscommissie om uw dossier te tonen. Via de knop "Inzage" kan u dat gemakkelijk doen. 

Vervolgens verschijnt er automatisch een nieuwe 5-jaar durende periode in uw subportfolio, waarin u opnieuw uw activiteiten kan bijhouden. 

bottom of page